Vaellus

Ohjatut vaellukset

Metsätuokio järjestää vaelluksia niin maalla kuin merelläkin. Suunnitellessamme vaellusreittejä ja kohteita on meillä
tärkeimpänä seikkana saada asiakkaiden luontoyhteys vahvistumaan. Haluamme että vaeltaessa saat kaikkien kaipaaman
rauhan eikä sinun halutessasi tarvitse miettiä määränpäätä tai matkan pituutta. Oppaat luovat vaelluksestasi
turvallisen ja sinun voimavarojesi mukaan niin haasteellisen kuin siitä haluatkaan. Toivomme että vaelluksien
jälkeen olet myös halutessasi valmis vaeltamaan itsenäisesti.

Susitaival 11. – 18.6. 2022 PERUTTU!!!!

Vaellus Pohjois-Karjalan erämaahan on suunniteltu niille jotka haluavat tutustua hurmaaviin järvimaisemiin, kävellä kauniita harjuja pitkin, pulahtaa pienissä metsäjärvissä, tutustua autiotupiin ja vältellä vastaantulijoita. 

Noin sadan kilometrin vaelluksella päivämatkat ovat 15- 20km ja reitti on luokiteltu vaativaksi. joten on suositeltavaa että olet joskus aikaisemminkin vaeltanut pitempiä matkoja ja kuntosi on sellainen että jaksat kantaa painavaa rinkkaa. 

Ominaista vaelluksillamme on että oppaat ovat ammattitaitoisia jotka ammettavat kaskuja ja vitsejä repustaan, mutta samalla tulet saamaan paljon vinkkkejä vaeltamisesta, luonnosta ja historiasta matkan varrella. Ilmoittautumisen jälkeen tulet saamaan ohjeita rinkan pakkaamiseen, varusteisiin, muonitukseen sekä olemme tavoitettavissa asiassa kuin asiassa mikäli jokin askarruttaa. 

9.5. Järjestämme vaellus luennon Lapinlahden sairaalan auditoriossa. Aiheena tällä kertaa on vaellus maastojen vaihtelevuus. Mitä pitää huomioida kun suunnittelee minne vaellusta. Samalla kerromme tästäkin vaelluksesta tarkemmin

VARAA Tutustu retkeen tarkemmin

RUSKA-RETKI UKK-puistoon 2.9.-10.9.2022

Metsätuokion tämän vuoden ruskavaellus suuntautuu Suomen toiseksi suurimpaan kansallispuistoon eli Urho Kekkosen kansallispuistoon. Eläimistöltään rikas kansallispuisto on pääosin helppokulkuista mäntymetsää, kuusen kasvurajan ulottuessa vain sen eteläosiin. UKK:ssa on myös pohjoiselle luonnolle tyypillisiä avosoita ja karuilta avotuntureilta virtaa pieniä puroja ympäri maastoa, jotka yhtyvät lopulta alueella vapaina virtaaviin jokiin, tarjoten takuulla raikasta juomavettä. Kansallispuiston keskellä sijaitsee myös Itä-Lapin korkein tunturi, Sokosti, kohoten aina 718 metrin korkeuteen.

VARAA Tutustu retkeen tarkemmin

Nuuksion sivupoluilla

2.-3.7.2022

Tämä retki on suunniteltu teille jotka kaipaavat varmuutta itsenäiseen vaeltamiseen. Kuljemme viikonlopun aikana Nuuksion sivupoluilla, joissa ei ole ruuhkaa ja näemme silti kauniita osia kansallispuistosta. 

Yövyme teltoissa ja riippumatoissa ja teemme ruokaa retkikeittimillä.  Vaelluksemme lomassa tulemme käymään läpi ruokailuun, yöpymiseen, vaeltamiseen ja kartanlukuun liittyviä perusasioita ja harjoittelemme  kaikkea käytännössä. Sähköpostiisi saat kattavan infopaketin vaeltamisen suunnittelusta, turvallisuus tekijöistä sekä käytännön vinkkejä itsenäisestä vaeltamisesta. 

Oppaana toimii kokeneet vaeltajat ja tulet kuulemaan niin hauskoja kommelluksia kuin elämyksiä omilta retkiltämme.

Mikäli sinulla ei ole tarvitavia varusteita voit kauttamme saada niitä vuokrattua  sekä neuvomme tekemään teitä oikeita hankintoja. Saatte yhteystyökumppaneiltamme Liizi sekä Varuste.net alennusta. 

Hinta 135€ 

VARAA Tutustu retkeen tarkemmin

Vaellus luento – Aleksanteri Siikjärvi

9.5.2022 Klo.16:15 

Lumien sulettua vaeltaja voi siirtyä suksista ja lumikengistä jälleen pelkkiin vaelluskenkiin. Suomen monenlaiset maastot tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia vaeltamiseen. Onkin tärkeää muistaa, että erilaiset olosuhteet tuovat erilaisia haasteita retken suunnitteluun. Käymme luennolla läpi, kuinka lisätä mukavuutta ja turvallisuutta oikeanlaisella valmistautumisella, minne ikinä suuntaatkaan!
 
Luennon jälkeen kerromme tulevista vaellusretkistämme ja sinulla on mahdollisuus jatkaa iltaa lähtemällä kanoottiretkelle Aleksanterin opastuksella. Luvassa on vesilintujen tarkkailua ja melontakauden avaus!!!
 
Tutustu retkeen tarkemmin
Retkeilyä erityisryhmille

Suunnittelemme henkilökohtaisia tai pienille ryhmille sopivia retkiä läpi vuoden.

Pyrimme tekemään kokonaisuuden jonka avulla itsenäinen retkeily olisi mahdollista. Haluamme tarjota kokonaisvaltaista toimintaa luonnon parissa. Toimintamme sisältö antaa ”eväitä” itsenäiseen luonnossa liikkumiseen ja madaltaa kynnystä lähteä luontoon. Luontoretkien sisältöön liittyy midfulness harjoitteita sekä ”erätaitojen” harjoittelemista. Luontoretkillä on tavoitteina kasvattaa kuntoutujan itsetuntemusta, nostaa itseluottamusta ja opettaa erinäisiä rentoutumis menetelmiä. Sekä tietysti retkeilyyn ja vaeltamiseen liittyviä taitoja. 

Aloitamme retkemme lyhyillä päiväretkillä tutustuen toisiimme, käytämme apuna metsään uppoutumis menetelmää sekä metsämieli menetelmiä. Psykiatrisena sairaanhoitajana olen työni parissa saanut kokea kuinka lunnossa toimiminen rentouttaa ilmapiiriä ja helpottaa ketä tahansa pysähtymään ja keskittymään vallitsevaan hetkeen. 

Tapaamme noin kahden viikon välein ja laajennamme retkiämme lähiympäristöstä kansallispuistoihin. Tavoitteena meillä on saavuttaa halukkaiden kanssa viikon mittainen vaellus lapissa. 

 

Ota yhteyttä niin voimme suunnitella sinulle tai ryhmällesi sopivan kokonaisuuden. 

Sijainti: suomi

Tutustu retkeen tarkemmin