Lapinlahden sairaalasta melomaan

Lapinlahti Helsingin keskustan tuntumassa antaa oivalliset puitteet tutustua melontaan merellä. Ohjatuille retkille voit turvallisesti osallistua ilman aikaisempaa melontakokemusta, riittää että uimataitosi on kunnossa. Sinulla on mahdollisuus meloa niin kanootilla kuin kajakilla oppaan ohjeistaessa sinulle oikeaa tekniikkaa.

Ympäristö antaa hienot puitteet niin kokeneelle retkimelojalle kuin aloittelijalle. Vaikka tuuli yllättäisi niin opas osaa johdattaa ryhmän turvallista reittiä pitkin määränpäähämme. Retkillämme tulet kokemaan rennon ja samalla hyvin turvallisen ilmapiirin, samalla huomaat ehkä syventäneesi luontokokemusta uudella tavalla

Melontatupla
MYÖHÄISILLAN MELONTA

Kesäisin aurinko viipyy taivaalla myöhäisiltaan saakka värittäen horisonttia ennen vaipumista mailleen. Samaan aikaan rannat hiljenevät luonnon valmistautuessa yön koittamiseen. Ketut ja muut pienpedot lähtevät etsimäään ravintoa ja ilmatilan valtaavat nyt niin hämäräaktiiviset hyönteiset kuin lepakotkin. Äänimaailman puolestaan ottavat haltuunsa alkukesästä kotiutuneet yölaulajalinnut, kuten satakielet.

Urbaani luontommekin siis tarjoaa meille omanlaistaan näytelmää, jota pääsee retkellämme seuraamaan kajakeilla nyt mereltä käsin.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Sijainti: Lapinlahti

MELONTA REPOVEDELLÄ 4-5.7.2020

Kiinnoistaisiko lähteä melomaan kauniiseen repoveden kansallispuistoon ilman mitään järjestelyyn liittyviä paineita?

Järjestämme kuljetuksen helsingistä repovedelle ja takaisin. Tarvitset mukaasi vain yöpymisvälineet majoitteen ja ruokailuvälineet sekä uimataidon. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta melonnasta tai ylipäänsä sitten retkeilystä. Oppaat toimivat apunasi ja auttavat sinua jo ennen reissua järjestelyissä sekä opastaa oikeaan melontatekniikkaan. Kanootit ja kajakit ovat turvallisia ja soveltuvat hyvin aloitteleville melojille. Retki soveltuu myös erityistä tukea tarvitsevalla. Molemmilla meillä on kokemusta erityisryhmien kanssa työskentelystä.

Sijainti: Repovesi

Tutustu retkeen tarkemmin
MELONTAA JA MEDITAATIOTA

Aloitamme melonnan lapinlahden sairaalan puistosta. Melomme kelistä riippuen saareen jossa syömme hieman eväitä ja juomme teetä. Tauon jälkeen teemme noin puolen tunnin mittaisen metsään uppoutumis harjoituksen, jossa harjoittelemme niin oman kehon kuin ympäristömme tarkkailua. 

Melontaretkemme on oivallinen keino irtautua arkipäiväisistä huolista ja murheista. Metsäänuppoutumis harjoituksia apuna käyttämällä tulet ehkä huomaamaan retken jälkeen että olet ehkäpä levollisempi ja rentoutunut kuin ennen retkeä. 

Teemme kesänaikana muutamia retkiä joista ilmoitamme sekä täällä että facebook sivuillamme. Halutessasi voit tilata tämän kaltaisen retken meiltä max.10hlö:lle.

Sijainti: Lapinlahti

Telttasauna
YÖN YLI MELONTAVAELLUS

Valitsemme lähtöpaikan sääolosuhteiden mukaan. Pääset kätevästi paikalle julkisilla kulkuneuvoilla. Rannassa pakkaamme tavaramme kajakkeihin ja kanootteihin, käymme läpi turvallisuuteen liittyviä seikkoja sekä melontatekniikkaa. Sinulla ei tarvitse olla pitkää kokemusta melonnasta vaan riittää että osaat uida ja olet fyysisesti siinä kunnossa että melonta onnistuu.

Sijainti: Lapinlahti

Tutustu retkeen tarkemmin
MELOEN KESÄAAMUUN

Kesä aamuisin on mitä parasta  lähteä aamuiselle melontaretkelle, meri on usein  tyyni eikä veneliikenteestä ole häiriötä. Aloitamme melonnan aamulla klo.07:00 ja palaamme takaisin noin 10:00 aikaan. Pyrimme kiertämään lauttasaaren aamun aikana. 40€/hlö. Mikäli haluat tilata meiltä ohjatun aamu melonnan niin ota sähköpostitse yhteyttä. Teemme retken 4-10hlö:lle. 

Sijainti: Lapinlahti

MELONTAA JA VALOKUVAUSTA

Tämä retki on hieman vielä suunnittelu asteella, mutta meillä on tarkoitus tehdä valokuvaukseen ja luonnon tarkkailuun painottuva kahden yön retki. Melommme ja tutustumme helsingin saaristoon vailla huolia siitä että tavaramme kastuisivat, koska meillä on käytössämme n.10m pitkä purjevene. Tämä  toimii meillä tavaroiden siirtämisessä sekä suojana mikäli keli yllättää. Purjeveneen kapteenina toimii ammattilais valokuvaaja joka ohjaa meitä valokuvauksessa viemälle meitä kuvauksellisiin paikkoihin silloin kun valo on parhaimmillaan.

Sijainti: Espoon saaristo

Tutustu retkeen tarkemmin