Lapinlahden sairaalasta melomaan

Lapinlahti Helsingin keskustan tuntumassa antaa oivalliset puitteet tutustua melontaan merellä. Ohjatuille retkille voit turvallisesti osallistua ilman aikaisempaa melontakokemusta, riittää että uimataitosi on kunnossa. Sinulla on mahdollisuus meloa niin kanootilla kuin kajakilla oppaan ohjeistaessa sinulle oikeaa tekniikkaa.

Ympäristö antaa hienot puitteet niin kokeneelle retkimelojalle kuin aloittelijalle. Vaikka tuuli yllättäisi niin opas osaa johdattaa ryhmän turvallista reittiä pitkin määränpäähämme. Retkillämme tulet kokemaan rennon ja samalla hyvin turvallisen ilmapiirin, samalla huomaat ehkä syventäneesi luontokokemusta uudella tavalla

Melontatupla
MYÖHÄISILLAN MELONTA

Kesäisin aurinko viipyy taivaalla myöhäisiltaan saakka värittäen horisonttia ennen vaipumista mailleen. Samaan aikaan rannat hiljenevät luonnon valmistautuessa yön koittamiseen. Ketut ja muut pienpedot lähtevät etsimäään ravintoa ja ilmatilan valtaavat nyt niin hämäräaktiiviset hyönteiset kuin lepakotkin. Äänimaailman puolestaan ottavat haltuunsa alkukesästä kotiutuneet yölaulajalinnut, kuten satakielet.

Urbaani luontommekin siis tarjoaa meille omanlaistaan näytelmää, jota pääsee retkellämme seuraamaan kajakeilla nyt mereltä käsin.

Retken kesto: 3h
Hinta: 50€/henkilö
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahti

Tutustu retkeen tarkemmin
MELONTA REPOVEDELLÄ (tulossa heinäkuussa 2021)

Kiinnoistaisiko lähteä melomaan kauniiseen repoveden kansallispuistoon ilman mitään järjestelyyn liittyviä paineita?

Järjestämme kuljetuksen helsingistä repovedelle ja takaisin. Tarvitset mukaasi vain yöpymisvälineet majoitteen ja ruokailuvälineet sekä uimataidon. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta melonnasta tai ylipäänsä sitten retkeilystä. Oppaat toimivat apunasi ja auttavat sinua jo ennen reissua järjestelyissä sekä opastaa oikeaan melontatekniikkaan. Kanootit ja kajakit ovat turvallisia ja soveltuvat hyvin aloitteleville melojille. Retki soveltuu myös erityistä tukea tarvitsevalla. Molemmilla meillä on kokemusta erityisryhmien kanssa työskentelystä.

Sijainti: Repovesi

Tutustu retkeen tarkemmin
MELONTAA JA MEDITAATIOTA

Aloitamme melonnan lapinlahden sairaalan puistosta. Melomme kelistä riippuen saareen jossa syömme hieman eväitä ja juomme teetä. Tauon jälkeen teemme noin puolen tunnin mittaisen metsään uppoutumis harjoituksen, jossa harjoittelemme niin oman kehon kuin ympäristömme tarkkailua. 

Melontaretkemme on oivallinen keino irtautua arkipäiväisistä huolista ja murheista. Metsäänuppoutumis harjoituksia apuna käyttämällä tulet ehkä huomaamaan retken jälkeen että olet ehkäpä levollisempi ja rentoutunut kuin ennen retkeä. 

Teemme kesänaikana muutamia retkiä joista ilmoitamme sekä täällä että facebook sivuillamme. Halutessasi voit tilata tämän kaltaisen retken meiltä max.10hlö:lle.

Sijainti: Lapinlahti

KAHDEN YÖN MELONTA PORKKALANNIEMESTÄ HELSINKIIN

Tule tutustumaan saaristomelonnan saloihin! Retkellä melomme sertifioidun merimelontaoppaan opastamana Porkkalanniemen ulkosaaristosta Helsinkiin. Matalan kynnyksen retkellämme pääset ihailemaan uniikkia Suomen saaristoa pääkaupunkimme läheisyydessä. Matkaa Porkkalanniemestä Helsinkiin tulee yhteensä 40km. Retkeilykokemus ei ole välttämätöntä, mutta suosituksena on, että melonnasta on alkeiskurssi käytynä tai omaa vastaavaa kokemusta melonnasta.

Sijainti: Porkkalanniemi, Kirkkonummi

Tutustu retkeen tarkemmin
MELONNAN ALKEISKURSSI

Kiinnostaako melonta mutta tuvallisuus askarruttaa. Kokeneen melontaoppaan parissa pääset kehittämään melontatekniikkaasi ja kurssin jälkeen ei myöskään kaatuminen ole enää pelottavaa vaan tiedät kuinka toimia jos näin käy.

Melontakurssin jälkeen voit löytää itsellesi uuden harrastuksen jossa pääset välittömästi irti maan kamaralla olevista huolistasi. Irtiotto arjesta ja kaupungin vilskeestä!

Varaa kurssipaikkasi ajoissa sillä nämä ovat suosittuja Helsingissä.

Sijainti: Lapinlahti

Tutustu retkeen tarkemmin
”KUUHULLUJEN MELONTA”

Melonta sijoittuu täydenkuun yölle jolloin melomme kesäyössä tutustuen tähtitaivaaseen ja pääsemme kokeilemaan millaista melominen on kesäyön pimeimpinä tunteina. 

 

Sijainti: Lapinlahden sairaala

Tutustu retkeen tarkemmin