Lapinlahden sairaalapuistosta melomaan

Lapinlahti Helsingin keskustan tuntumassa tarjoaa oivalliset puitteet tutustua melontaan merellä. Vuokraamme kajakkeja, SUP-lautoja ja kanootteja niin isoille porukoille kuin yksittäisillekin henkilöille, ja järjestämme myös ohjattuja melontaretkiä. Ohjatuille retkille voit turvallisesti osallistua ilman suurempaa melontakokemusta, riittää että olet joskus aikaisemmin kokeillut lajia ja uimataitosi on kunnossa. Ensikertalaiselle suosittelemme aluksi oman kajakin/kanootin vuokraamista, jotta pääset tutustumaan lajiin kaikessa rauhassa. Ohjatuilla retkillä sinulla on mahdollisuus meloa niin kajakilla kuin kanootillakin. Opas ohjeistaa oikeaa tekniikkaa, ja johdattaa ryhmän turvallista reittiä pitkin määränpäähämme. Retkillämme tulet kokemaan rennon ja turvallisen ilmapiirin, ja samalla huomaat ehkä syventäneesi luontokokemustasi uudella tavalla!

Melontaretket ja -kurssit

Retkitarjontaamme kuuluu Myöhäisillan melonta, Lauttasaaren kierros, Melontaretki Seurasaareen, Melontaretki Rajasaareen ympäri, Yön yli retki lähisaareen ja Kolmen yön melonta Porkkalanniemestä Helsinkiin.

Kurssitarjontaamme kuuluu Tutustuminen melontaan Lapinlahdella (1,5h) ja Melonnan alkeiskurssi (10 h).

Lisäksi järjestämme kesällä vaihtuvia kauden mukaisia retkiä ja tapahtumia. Ajantasaisen tarjonnan löydät parhaiten kaupastamme. Retkien ja kurssien tarkemmat kuvaukset löydät alta, tutustu valikoimaan ja avaa mahdollisuus uudelle harrastukselle!

Järjestämme myös tilauksesta melontaretkiä ja -kursseja toiveiden mukaan eri kokoisille porukoille, ota näistä rohkeasti yhteyttä puhelimitse 0408173742 tai sähköpostilla info@metsatuokio.fi. 

 

MELONTAVUOKRAUS

Vuokraamme melontavälineistöä Lapinlahden toimipisteessämme. Kalustomme sisältää peruskajakkeja, merikajakkeja, tandem-kajakin, 2 kanoottia ja SUP-lautoja. Vuokraamollamme ei ole kiinteitä aukioloaikoja, joten olethan siis meihin yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse niin varataan sinulle sopiva melonta-aika! Varauksen voit maksaa tämän jälkeen nettikaupassamme. Vuokraus sisältää melan, melontaliivin sekä kuivapussin käytön. Tarvittaessa oppaamme auttavat sinut turvallisesti vesille. Henkilökohtaisia tavaroita voit jättää tiloihimme melonnan ajaksi. Tervetuloa melomaan ja suppailemaan!

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

Vuokrahinnat
MYÖHÄISILLAN MELONTA

Kesäisin aurinko viipyy taivaalla myöhäisiltaan saakka värittäen horisonttia ennen vaipumista mailleen. Samaan aikaan rannat hiljenevät luonnon valmistautuessa yön koittamiseen. Ketut ja muut pienpedot lähtevät etsimäään ravintoa ja ilmatilan valtaavat nyt niin hämäräaktiiviset hyönteiset kuin lepakotkin. Äänimaailman puolestaan ottavat haltuunsa alkukesästä kotiutuneet yölaulajalinnut, kuten satakielet.

Urbaani luontommekin siis tarjoaa meille omanlaistaan näytelmää, jota pääsee retkellämme seuraamaan kajakeilla nyt mereltä käsin.

Retken kesto: 3h
Hinta: 64€/henkilö
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
MELOJA 1 – PERUSKURSSI

Oletko vannoutunut maakrapu, joka etsii uusia suuntia elämäänsä? Kiinnostaako tarkastella Helsingin aluetta ja maailmaa täysin uudesta perspektiivistä? Oletko kuullut kavereiltasi hienoja tarinoita lähialueen saarista ja siellä vietetyistä taianomaisista öistä, ja salaa unelmoinut itsekin toteuttavasi vastaavia reissuja?

Tervetuloa Metsätuokion melonnan alkeiskurssille! Kurssilla opetellaan melonnan perusteet ja saat valmiudet lähteä itse melomaan helppoja reissuja / osallistumaan Metsätuokion järjestämille melontaretkille.

Melontakurssin jälkeen voit löytää itsellesi uuden harrastuksen, jossa pääset välittömästi irti maan kamaralla olevista huolistasi. Irtiotto arjesta ja kaupungin vilskeestä!

Varaa kurssipaikkasi ajoissa sillä nämä ovat suosittuja Helsingissä.

Kesto: 10h
Hinta: 159€/henkilö
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

 

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA

HERÄILEVÄ HELSINKI – Kajakkiretki Lapinlahden sairaalapuistosta

 

Kesäaamun melonta

Kesäaamu ja meri kutsuu. Lähde mukaan kesäaamun kajakkiretkelle oppaan kanssa. Aamun melonnassa vaalimme lempeää läsnäoloa ja luontoyhteys on käsinkosketeltavaa. 

Anna aistien herkistyä ja ole tietoisesti läsnä tässä hetkessä. Sulaudu osaksi luontoa. Aaltojen lempeä keinutus, kimmeltävä vesi ja yllä kaartuva taivas, ympäröivä luonto, lintujen äänet ja meren tuoksu.  Tasainen, miltei meditatiivinen, melonnan rytmi. 

Toivomme että sinulla on hieman melonta kokemusta, mikäli ei niin kerro se ilmoittautuessa retkelle. 

Torstai aamuisin Lapinlahdella voit halutessasi yhdistää joogan ja melonnan!!

Merenranta terassilla Platform Venetsialla on Janitan ohjaama terapeuttinen aamujooga.  Platform Venetsia sijaitsee kajakkirannan vieressä olevan Venetsian terassilla.

Tee siis torstaiaamusta täydellinen ja yhdistä jooga ja kesäaamun melonta. 

Lapinlahdella se on mahdollista.

Varaa ulkoilma jooga Platform Venetsialta. 

Lisätiedot ja aikaulu: https://www.facebook.com/platformvenetsia/

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
KOLMEN YÖN MELONTA PORKKALANNIEMESTÄ HELSINKIIN 25.-28.7.2022

Tule tutustumaan saaristomelonnan saloihin! Retkellä melomme sertifioidun merimelontaoppaan opastamana Porkkalanniemen ulkosaaristosta Helsinkiin. Matalan kynnyksen retkellämme pääset ihailemaan uniikkia Suomen saaristoa pääkaupunkimme läheisyydessä. Matkaa Porkkalanniemestä Helsinkiin tulee yhteensä noin 50km. Retkeilykokemus ei ole välttämätöntä, mutta suosituksena on, että melonnasta on alkeiskurssi käytynä tai omaa vastaavaa kokemusta melonnasta.

Mikäli olet epäileväinen taitojesi suhteen niin ota yhteyttä tai osallistu Metsätuokion melontakurssille. Metsätuokion meloja 1 – kurssin suorittaneet saavat -10% alennuksen Porkkalanniemen retkestä.

Retkeen

Retken kesto: 4pv
Hinta: 420€/henkilö
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Porkkalanniemi, Kirkkonummi

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
PRIVATE MELONTARETKI

Haluaisitko lähteä omalla ystäväporukalla ihailemaan auringonlaskua kajakista käsin? Entä miltä kuulostaisi kesäaamun melonta jossa voitte seurata Helsingin heräämistä vesiltä? Kaipaatko päivääsi rentoa tai kuntoa kohottavaa melontaretkeä? Melontaretki oppaan kanssa on helppo ja turvallinen tapa lähteä nauttimaan vesillä olosta sekä syventyä melonnan saloihin.

Valitsemme melontareitin toiveidenne mukaan. Reittiin vaikuttaa retken kesto, reitin pituus, melontakokemus, sekä sääolosuhteet.

Retkellä voimme meloa Seurasaaren, Lauttasaaren, Hietaniemen, Ruoholahden, Pikku-Huopalahden, Otaniemen, Lehtisaaren sekä Kuusisaaren maisemissa.

Kesto: 3h (lisätunnit 20€/tunti/henkilö)
Hinta: 79€/henkilö (min. 3 henkilöä)
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA

 

 

 

MELONTARETKI SEURASAAREEN

Tervetuloa tutustumaan historialliseen Seurasaareen meloen! Tällä retkellä melomme Seurasaaren ympäri ja rantaudumme Pukkisaareen mistä kuljemme pitkospuita pitkin historialliselle Seurasaareen sillalle ja jatkamme tutustumista saaren historiaan sekä upeaan luontoon ja miljööseen. Saaressa nautimme kahvit ja kevyet retkieväät. Seurasaaren edustalla linnusto on runsasta ja usein voimmekin nähdä mm. kyhmyjoutsenia, harmaahaikaroita, hanhia, sorsia, tiiroja ja välillä merikotkakin näyttäytyy. Reitti on suurimmalta osin tuulelta suojassa mutta Seurasaaren länsipuolella voi hyvinkin olla aallokkoa. Lopullisen reittivalinnan teemme kuitenkin sään ja ryhmän mukaan. Ennen melomista tutustumme lyhyesti melontavarusteisiin sekä käymme läpi melontatekniikkaan ja turvallisuuteen liittyviä asioita..

.

 
Retken kesto: 4 tuntia
Ajankohta: klo 13:00-17:00
Hinta: 89 € / henkilö
Sisältää: opastus, kajakki,mela, melontaliivi, kuivapussin käyttö sekä kahvin ja pienen evään.
Retken vaativuus: Osallistuminen retkelle ei vaadi melontakokemusta, mutta suosittelemme että olet aikaisemmin kokeillut kajakkia, mikä onnistuu esimerkiksi toimipisteellämme Lapinlahdella.
Aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

TUTUSTU RETKEEN TARKEMMIN VARAA PAIKKA
LETTUJA RANTAKALLIOLLA JA YÖ LÄHISAARESSA

Tule viettämään taianomainen yö Helsingin lähisaareen! Pääset ihailemaan auringonlaskua rantakallioilta, viettämään iltaa yhdessä samanhenkisen porukan kanssa, syömään oppaan tekemiä lettuja ja yöpymään raikkaassa saaristoilmassa.

Retkeen sisältyy kajakit, melontavarusteet, kuivapussit, letut, kahvit sekä aamupuuro.

Kesto: 17:30-11:00
Hinta: 159€
Päivämäärät: Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
LAUTTASAAREN KIERROS
Tällä retkellä kierrämme Lauttasaaren kajakeilla merimelontaoppaan seurassa. Pääset melomaan seurassa, kyselemään oppaalta hyviä vinkkejä tekniikkaan tai vesillä liikkumiseen, pitämään taukoa saaristossa ja ihailemaan Lauttasaaren upeita maisemia. Lauttasaaren eteläpuolella pääset jo nauttimaan hieman ulommista meriolosuhteista, verrattuna pohjoispuolen suojaisiin vesiin.
 
Hinta: 89 € / henkilö
Sisältää: opastus, kajakki,mela, melontaliivi, kuivapussin käyttö
Aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

TUTUSTU RETKEEN TARKEMMIN VARAA PAIKKA
MELONTAA ERITYISRYHMILLE

Järjestämme kesän aikana melontaa erityisryhmille. Työskentely erityisryhmien kanssa on yksi tärkeimmistä intohimoistamme. Ei siis väliä vaikka näkökykysi on heikko tai vartalosi ei täysin toimi. Teemme melonnasta sinulle parhaamme mukaan mahdollista. 

Järjestämme myös melontaan tutustumista ja kurssia. Kurssien sisältö on suunniteltu erityisryhmille ja muokkaamme melontakokemusta henkilökohtaisesti sinulle sopivaksi.

Mikäli kurssilla sinulla herää kipinä meloa hieman pitempään, järjestämme myös viikonlopun melontaretken Porkkalasta Helsinkiin 13-16.8.2021. Tällöin mukana on kolme opasta, jotka takaavat retken turvallisuuden. Sinun ei tarvitse miettiä ruuan laittoa, vaan oppaat hoitavat myös tämän. Retkellä kaksi oppaista melovat kanssanne kajakeilla ja kolmas opas (sairaanhoitaja) ajelee veneellä lähettyvillä ja kuljettaa tavarat ja välineet yöpymissaareen. 

Sijainti: Lapinlahden sairaala

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA