Lapinlahden sairaalasta melomaan

Lapinlahti Helsingin keskustan tuntumassa antaa oivalliset puitteet tutustua melontaan merellä. Ohjatuille retkille voit turvallisesti osallistua ilman aikaisempaa melontakokemusta, riittää että uimataitosi on kunnossa. Sinulla on mahdollisuus meloa niin kanootilla kuin kajakilla oppaan ohjeistaessa sinulle oikeaa tekniikkaa.

Ympäristö antaa hienot puitteet niin kokeneelle retkimelojalle kuin aloittelijalle. Vaikka tuuli yllättäisi niin opas osaa johdattaa ryhmän turvallista reittiä pitkin määränpäähämme. Retkillämme tulet kokemaan rennon ja samalla hyvin turvallisen ilmapiirin, samalla huomaat ehkä syventäneesi luontokokemusta uudella tavalla

Melontatupla
MYÖHÄISILLAN MELONTA

Kesäisin aurinko viipyy taivaalla myöhäisiltaan saakka värittäen horisonttia ennen vaipumista mailleen. Samaan aikaan rannat hiljenevät luonnon valmistautuessa yön koittamiseen. Ketut ja muut pienpedot lähtevät etsimäään ravintoa ja ilmatilan valtaavat nyt niin hämäräaktiiviset hyönteiset kuin lepakotkin. Äänimaailman puolestaan ottavat haltuunsa alkukesästä kotiutuneet yölaulajalinnut, kuten satakielet.

Urbaani luontommekin siis tarjoaa meille omanlaistaan näytelmää, jota pääsee retkellämme seuraamaan kajakeilla nyt mereltä käsin.

Retken kesto: 3h
Hinta: 50€/henkilö
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahti

Tutustu retkeen tarkemmin
MELONTAA ERITYISRYHMILLE

Tulemme järjestämään kesän aikana melontaa erityisryhmille, oppaiden kokemus työskentelystä erityisryhmien kanssa on yksi tärkeimmistä intohimoistamme, haluamme jakaa kokemuksia kenelle tahansa. Ei siis väliä vaikka näkökykysi on huono tai vartalosi ei täysin toimi. Teemme melonnasta sinulle parhaamme mukaan mahdollista. 

Järjestämme melontaan tutustumista ja kurssia 15-17.6. sekä 19-20.6. Kurssejen sisältö on suunniteltu erityisryhmille ja muokkaamme melontakokemusta henkilökohtaisesti sinulle sopivaksi.

Mikäli kurssilla sinulla herää kipinä meloa hieman pitempään, järjestämään viikonlopun melonnan porkkalasta helsinkiin 13-16.8.2021. Tällöin mukana on kolme opasta, jotka takaavat että retkestä tulee mahdollisimman turvallinen. Sinun ei tarvitse miettiä ruuan laittoa vaan oppaat hoitavat myös tämän. Kaksi oppaista meloo kanssanne kajakeilla ja lähettyvillä sairaanhoitaja ajelee veneellä ja kuljettaa esimerkiksi pyörätuolisi yöpaikkaan. 

Sijainti: Lapinnlahden sairaala

Tutustu retkeen tarkemmin
MELONTAA JA MEDITAATIOTA

Aloitamme melonnan lapinlahden sairaalan puistosta. Melomme kelistä riippuen saareen jossa syömme hieman eväitä ja juomme teetä. Tauon jälkeen teemme noin puolen tunnin mittaisen metsään uppoutumis harjoituksen, jossa harjoittelemme niin oman kehon kuin ympäristömme tarkkailua. 

Melontaretkemme on oivallinen keino irtautua arkipäiväisistä huolista ja murheista. Metsäänuppoutumis harjoituksia apuna käyttämällä tulet ehkä huomaamaan retken jälkeen että olet ehkäpä levollisempi ja rentoutunut kuin ennen retkeä. 

Teemme kesänaikana muutamia retkiä joista ilmoitamme sekä täällä että facebook sivuillamme. Halutessasi voit tilata tämän kaltaisen retken meiltä max.10hlö:lle.

Sijainti: Lapinlahti

KAHDEN YÖN MELONTA PORKKALANNIEMESTÄ HELSINKIIN

Tule tutustumaan saaristomelonnan saloihin! Retkellä melomme sertifioidun merimelontaoppaan opastamana Porkkalanniemen ulkosaaristosta Helsinkiin. Matalan kynnyksen retkellämme pääset ihailemaan uniikkia Suomen saaristoa pääkaupunkimme läheisyydessä. Matkaa Porkkalanniemestä Helsinkiin tulee yhteensä 40km. Retkeilykokemus ei ole välttämätöntä, mutta suosituksena on, että melonnasta on alkeiskurssi käytynä tai omaa vastaavaa kokemusta melonnasta.

Mikäli olet epäileväinen taitojesi suhteen niin ota yhteyttä tai osallistu Metsätuokion alkeiskurssille. Osallistujat saavat -10% alennuksen.

Sijainti: Porkkalanniemi, Kirkkonummi

Tutustu retkeen tarkemmin
MELOJA 1 – PERUSKURSSI

Kiinnostaako melonta mutta tuvallisuus askarruttaa. Kokeneen melontaoppaan parissa pääset kehittämään melontatekniikkaasi ja kurssin jälkeen ei myöskään kaatuminen ole enää pelottavaa vaan tiedät kuinka toimia jos näin käy.

Melontakurssin jälkeen voit löytää itsellesi uuden harrastuksen jossa pääset välittömästi irti maan kamaralla olevista huolistasi. Irtiotto arjesta ja kaupungin vilskeestä!

Varaa kurssipaikkasi ajoissa sillä nämä ovat suosittuja Helsingissä.

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

Tutustu retkeen tarkemmin
”KUUHULLUJEN MELONTA”

Melonta sijoittuu täydenkuun yölle jolloin melomme kesäyössä tutustuen tähtitaivaaseen ja pääsemme kokeilemaan millaista melominen on kesäyön pimeimpinä tunteina. 

Melomme maksimissaan 12 hlö ryhmässä reilun tunnin saareen jossa nautimme kesäyöstä ilman valosaasteita ja mikäli kuu meille näyttäytyy pääsemme katsomaan kuuta lähemmin kaukoputkilla ja kiikareilla.
Lähdemme melomaan koivusaaren metroaseman lähellä olevasta satamasta kajakeilla ja kanooteilla.
Noin tunnin melonnan jälkeen rantaudumme käärmesaareen, josta pääsemme tutkimaan vallitsevaa tähtitaivasta kaukoputkien ja kiikareiden avulla. Juomme kuumat teet ja nautimme pientä purtavaa jonka jälkeen melomme takaisin Koivusaaren metroaseman läheisyyteen. 
Näytä vähemmän

 

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

Tutustu retkeen tarkemmin