Lapinlahden sairaalasta melomaan

Lapinlahti Helsingin keskustan tuntumassa antaa oivalliset puitteet tutustua melontaan merellä. Ohjatuille retkille voit turvallisesti osallistua ilman aikaisempaa melontakokemusta, riittää että uimataitosi on kunnossa. Sinulla on mahdollisuus meloa niin kanootilla kuin kajakilla oppaan ohjeistaessa sinulle oikeaa tekniikkaa.

Ympäristö antaa hienot puitteet niin kokeneelle retkimelojalle kuin aloittelijalle. Vaikka tuuli yllättäisi niin opas osaa johdattaa ryhmän turvallista reittiä pitkin määränpäähämme. Retkillämme tulet kokemaan rennon ja samalla hyvin turvallisen ilmapiirin, samalla huomaat ehkä syventäneesi luontokokemusta uudella tavalla.

MELONTAKURSSIT

Melonnan alkeiskurssilla pääset tutustumaan lajiin turvallisesti, opit oikeaoppista tekniikkaa aja avaat mahdollisuuden uudelle harrastukselle!

Opetamme myös melontatekniikkaa viikottain järjestettävällä melonnan tekniikkakurssilla. 

Myös privana toteutettavat melontakurssit ovat mahdollisia! 

 

 

MELONTA VUOKRAUS

Vuokraamme melontavälineistöä Lapinlahden toimipisteessämme. Kalustomme sisältää 9 peruskajakkia, 1 merikajakin, 1 tandem-kajakin, 2 kanoottia ja 2 SUP-lautaa. Vuokraamollamme ei ole kiinteitä aukioloaikoja, vaan vuokraus tapahtuu varauksesta (tällöin minimiveloitus on 60e). Kauniina kesäpäivinä olemme usein paikalla ja tällöin minimiveloitusta ei ole. Ilmoitamme vuokraamon aukiolopäivät Facebookissa. 

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

Vuokrahinnat
MYÖHÄISILLAN MELONTA

Kesäisin aurinko viipyy taivaalla myöhäisiltaan saakka värittäen horisonttia ennen vaipumista mailleen. Samaan aikaan rannat hiljenevät luonnon valmistautuessa yön koittamiseen. Ketut ja muut pienpedot lähtevät etsimäään ravintoa ja ilmatilan valtaavat nyt niin hämäräaktiiviset hyönteiset kuin lepakotkin. Äänimaailman puolestaan ottavat haltuunsa alkukesästä kotiutuneet yölaulajalinnut, kuten satakielet.

Urbaani luontommekin siis tarjoaa meille omanlaistaan näytelmää, jota pääsee retkellämme seuraamaan kajakeilla nyt mereltä käsin.

Retken kesto: 3h
Hinta: 50€/henkilö
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
MELOJA 1 – PERUSKURSSI

Oletko vannoutunut maakrapu, joka etsii uusia suuntia elämäänsä? Kiinnostaako tarkastella Helsingin aluetta ja maailmaa täysin uudesta perspektiivistä? Oletko kuullut kavereiltasi hienoja tarinoita lähialueen saarista ja siellä vietetyistä taianomaisista öistä, ja salaa unelmoinut itsekin toteuttavasi vastaavia reissuja?

Tervetuloa Metsätuokion melonnan alkeiskurssille! Kurssilla opetellaan melonnan perusteet ja saat valmiudet lähteä itse melomaan helppoja reissuja / osallistumaan Metsätuokion järjestämille melontaretkille.

Melontakurssin jälkeen voit löytää itsellesi uuden harrastuksen, jossa pääset välittömästi irti maan kamaralla olevista huolistasi. Irtiotto arjesta ja kaupungin vilskeestä!

Varaa kurssipaikkasi ajoissa sillä nämä ovat suosittuja Helsingissä.

Kesto: 10h
Hinta: 135€/henkilö
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

KAYAKING BASIC COURSE IN ENGLISH

3.-5.8.2021 17:00-20.30

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
RETKIMELONTAKURSSI – TAMMISAAREN KANSALLISPUISTO (4 päivää)

Haluatko päästä syvemmälle retkimelonnan saloihin? Haluatko oppia suunnistamaan saaristossa, tekemään turvallisia päätöksiä ja tulkitsemaan säätä? Mietityttääkö että minkälaiset eväät pakata mukaan, tai minkälainen teltta on paras saaristo-olosuhteisiin?  Haluatko päästä lähemmäs meloja 2 – korttia?

Järjestämme neljän päivän opetuksellisen merimelontavaelluksen Tammisaaren kansallispuistoon.

Melontaretkellä pääset tutustumaan mm. merikartan lukemiseen, saaristossa suunnistamiseen/liikkumiseen, retkietikettiin, leiriytymiseen, sään lukemiseen, retken suunnitteluun, turvallisuusajatteluun, kajakin pakkaamiseen sekä tietenkin melontataitoihin.

Retken kesto: 4 päivää
Ajankohta: 29.7.2021 – 1.8.2021.
Hinta: 450€
Sisältyy: Opastus, kajakki, melontavälineet

Sijainti: Tammisaaren kansallispuisto

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
KAHDEN YÖN MELONTA PORKKALANNIEMESTÄ HELSINKIIN

Tule tutustumaan saaristomelonnan saloihin! Retkellä melomme sertifioidun merimelontaoppaan opastamana Porkkalanniemen ulkosaaristosta Helsinkiin. Matalan kynnyksen retkellämme pääset ihailemaan uniikkia Suomen saaristoa pääkaupunkimme läheisyydessä. Matkaa Porkkalanniemestä Helsinkiin tulee yhteensä 40km. Retkeilykokemus ei ole välttämätöntä, mutta suosituksena on, että melonnasta on alkeiskurssi käytynä tai omaa vastaavaa kokemusta melonnasta.

Mikäli olet epäileväinen taitojesi suhteen niin ota yhteyttä tai osallistu Metsätuokion melontakurssille. Metsätuokion meloja 1 – kurssin suorittaneet saavat -10% alennuksen Porkkalanniemen retkestä.

Retkeen

Retken kesto: 3pv
Hinta: 350€/henkilö
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Porkkalanniemi, Kirkkonummi

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
PRIVATE MELONTARETKI

Haluaisitko lähteä omalla ystäväporukalla ihailemaan auringonlaskua kajakista käsin? Entä miltä kuulostaisi kesäaamun melonta jossa voitte seurata Helsingin heräämistä vesiltä? Kaipaatko päivääsi rentoa tai kuntoa kohottavaa melontaretkeä? Melontaretki oppaan kanssa on helppo ja turvallinen tapa lähteä nauttimaan vesillä olosta sekä syventyä melonnan saloihin.

Valitsemme melontareitin toiveidenne mukaan. Reittiin vaikuttaa retken kesto, reitin pituus, melontakokemus, sekä sääolosuhteet.

Retkellä voimme meloa Seurasaaren, Lauttasaaren, Hietaniemen, Ruoholahden, Pikku-Huopalahden, Otaniemen, Lehtisaaren sekä Kuusisaaren maisemissa.

Kesto: 3h (lisätunnit 50€/1h)
Hinta: 180€/ 3 henkilöä (lisähenkilöt 60€)
Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA

 

 

MELONTATEKNIIKKAKOULU

Kerran viikossa pidettävässä tekniikkakoulussa käymme läpi tekniikoita epp3 tasolle asti. Kouluttajana toimii merimelontaopas Antti Uski. Tunneille mahtuu mukaan 4 ihmistä, joten varaathan paikkasi ajoissa.
Tunneilla on aina pääteemansa, mutta tilanteen ja osallistujien toiveiden mukaan voimme käydä läpi myös muita tekniikoita.
 
Tekniikkatunnin kesto: 3 tuntia
Maanantaisin kello 17:00-20:00
Hinta: 45 € / henkilö
Sisältää: opastus, kajakki,mela, melontaliivi, kuivapussin käyttö
Aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

TUTUSTU RETKEEN TARKEMMIN VARAA PAIKKA
LETTUJA RANTAKALLIOLLA JA YÖ LÄHISAARESSA

Tule viettämään taianomainen yö Helsingin lähisaareen! Pääset ihailemaan auringonlaskua rantakallioilta, viettämään iltaa yhdessä samanhenkisen porukan kanssa, syömään oppaan tekemiä lettuja ja yöpymään raikkaassa saaristoilmassa.

Retkeen sisältyy kajakit, melontavarusteet, kuivapussit, letut, kahvit sekä aamupuuro.

Kesto: 19:00-11:00
Hinta: 110€
Päivämäärät: Retken aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA
LAUTTASAAREN KIERROS
Tällä retkellä kierrämme Lauttasaaren kajakeilla merimelontaoppaan seurassa. Pääset melomaan seurassa, kyselemään oppaalta hyviä vinkkejä tekniikkaan tai vesillä liikkumiseen, pitämään taukoa saaristossa ja ihailemaan Lauttasaaren upeita maisemia. Lauttasaaren eteläpuolella pääset jo nauttimaan hieman ulommista meriolosuhteista, verrattuna pohjoispuolen suojaisiin vesiin.
 
Retken kesto: 5 tuntia
Ajankohta: 13.6 klo 12:00-17:00
Hinta: 70 € / henkilö
Sisältää: opastus, kajakki,mela, melontaliivi, kuivapussin käyttö
Aloituspaikka: Lapinlahden ranta (Fahlanderin puistokuja)

Sijainti: Lapinlahden sairaala, Helsinki

TUTUSTU RETKEEN TARKEMMIN VARAA PAIKKA
MELONTAA ERITYISRYHMILLE

Järjestämme kesän aikana melontaa erityisryhmille. Työskentely erityisryhmien kanssa on yksi tärkeimmistä intohimoistamme. Ei siis väliä vaikka näkökykysi on heikko tai vartalosi ei täysin toimi. Teemme melonnasta sinulle parhaamme mukaan mahdollista. 

Järjestämme melontaan tutustumista ja kurssia 15-17.6. sekä 19-20.6. Kurssien sisältö on suunniteltu erityisryhmille ja muokkaamme melontakokemusta henkilökohtaisesti sinulle sopivaksi.

Mikäli kurssilla sinulla herää kipinä meloa hieman pitempään, järjestämme myös viikonlopun melontaretken Porkkalasta Helsinkiin 13-16.8.2021. Tällöin mukana on kolme opasta, jotka takaavat retken turvallisuuden. Sinun ei tarvitse miettiä ruuan laittoa, vaan oppaat hoitavat myös tämän. Retkellä kaksi oppaista melovat kanssanne kajakeilla ja kolmas opas (sairaanhoitaja) ajelee veneellä lähettyvillä ja kuljettaa tavarat ja välineet yöpymissaareen. 

Sijainti: Lapinlahden sairaala

Tutustu retkeen tarkemmin VARAA PAIKKA